Alvin and the Chipmunks (2007) - Subtitrat in Romana




Nume : Alvin and the Chipmunks
Durata : 90 Min
A fost lansat in : 2007
Subtitrat in limba Romana




Descriere in Romana :  

Simboluri populare, ALVIN SI VEVERITELE sunt un fenomen multi-media. Descoperiti de compozitorul - manager Dave Seville, care i-a gasit - un orasel uitat de lume, trioul, care a castigat premiul Grammy, este indragit in intreaga lume pentru hitul "The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late)" si pentru "Witch Doctor," precum si pentru serialul de televiziune nominalizat la premiul Emmy si aparitiile speciale in prime time.

Niciodata multumite sa se culce pe laurii gloriei, Veveritele s-au apucat sa alcatuiasca un album in care se combina sonoritatile clasice cu talentul muzical modern. Acest proiect mult asteptat este acum realitate: ALVIN AND THE CHIPMUNKS, productie Twentieth Century Fox, urmeaza sa fie distribuit in toate cinematografele pe 14 decembrie. Pe 20 noiembrie, Razor & Tie Entertainment va distribui coloana sonora a filmului artistic originar, pe care apare piesa muzicala de identificare a Veveritelor, precum si melodii moderne rock, pop, reggae si hip hop.

Ce urmeaza pentru Alvin, Simon si Theodore? Baietii nu spun inca, dar noul lor album si filmul le reconfirma statutul de simboluri ale culturii populare, cu un trecut glorios si...un viitor fara limite.

ALVIN. Conducator de trupa. Un pasionat al jocurilor video. Alvin este toate acestea... Si inca mai mult. (Doar intrebati-l.) Litera "A" marcata pe puloverul lui rosu facut dintr-o soseta de catre managerul-compozitor Dave Seville... il distinge pe acest artist de confratii sai. Superstarul Veverita este impulsiv, fermecator, meloman si plin de magnetism. Ceea ce ceilalti caracterizeaza drept scheme gandite pe jumatate, Alvin prefera sa le vada drept "o provocare la adresa obisnuitului". Inaltimea: 9 -9 ½ inch. Culoarea ochilor: auriu. Pulover: Rosu. Blana: Maro.

SIMON. Simon are simt al umorului, pe langa un talent muzical remarcabil. Nu uita niciodata sa-si incante nenumaratii fani. Inteligenta lui ascutita se completeaza cu mintea iute a lui Alvin. In timp ce Alvin are o monograma pe pulover, accesoriul de identificare al lui Simon este o pereche de ochelari imprumutati de la o jucarie, ceea ce ii da un aer aparte. Acest accesoriu i-a inspirat pe fanii din intreaga lume care sufera de hipermetropie sa poarte ochelari cu mandrie. Inaltimea: 10-10 ½ inch. Culoarea ochilor: Albastri. Pulover: Albastru. Blana: Maro inchis.

THEODORE. Cunoscut fanilor sub numele de "Cel Dulce", Theodore este iubitor, sensibil, de incredere, sare in ajutor si este naiv. (Pe scurt, este tot ceea ce nu este Alvin). Are o inima mare si un apetit si mai mare. Se stie despre el ca a reusit sa-si indese in falci o cutie intreaga de bomboane. Fiind cel mai tanar dintre Veverite, Theodore adesea intervine atunci cand Simon si Alvin nu se pun de acord (ceea ce se intampla foarte des). Inaltimea: 6 inch. Culoarea ochilor: Verde. Pulover: Verde. Blana: Blond inchis.

O scurta istorie a veveritelor

In 1958, Ross Bagdasarian, Sr. era un muzician fara prea mult noroc, care avea o familie de hranit. A semnat cu Liberty Records, o marca disperata sa scoata un hit. In spiritul unui adevarat artist, Bagdasarian, Sr.a riscat. A cheltuit toata agoniseala familiei si a cumparat un magnetofon, iar apoi s-a asezat si a inceput sa se gandeasca ce sa faca cu el. Uitandu-se pe masa, a vazut o carte numita Duel cu Doctorul Vrajitor. Aceea a fost sursa de inspiratie pentru hitul numarul unu "Doctorul Vrajitor", o melodie de mare succes pe care toata lumea o tine minte datorita refrenului care nu are nici un sens: "OO EE OO AH AH ting tang wal-la wal-la bing bang."

Bagdasarian a folosit o tehnica foarte simpla pentru vocea Doctorului Vrajitor. A redus viteza de inregistrare si a inregistrat versurile cu o voce lenta, distorsionata, apoi a rulat banda la viteza normala. Tehnica a fost folosita pentru a defini vocile unice ale personajelor Alvin, Simon si Theodore.

Pe masura ce "Doctorul Vrajitor" depasea un milion de copii vandute, Liberty Records se trezea cu bani care veneau gramada. Dar nu au fost de ajuns pentru a salva marca, iar Liberty a avut curand nevoie de un alt hit... asa ca l-au chemat pe Bagdasarian.

Cautand in jur surse de inspiratie, Bagdasarian s-a trezit ascultand refrenul insistent al fiului sau de patru ani, care intreba cand va fi Craciunul— aceasta se intampla in vara anului 1958 — asa ca el a compus cantecul de Craciun "Cantecul Veveritelor (Craciun, nu intarzia)"... dar nu l-a numit asa pentru ca atunci Veveritele nu existau.

Bagdasarian iubea vocea pe care o crease pentru Doctorul Vrajitor, dar vroia sa faca ceva nou, un lucru cu personalitate, doar ca nu stia in ce fel. Intr-o zi, cand mergea cu masina prin Yosemite National Park, o veverita a sarit in fata masinii lui, s-a oprit, s-a ridicat pe picioarele din spate si parea ca vrea sa-l provoace pe Bagdasarian sa treaca de el. Restul este istorie... acea veverita a fost Alvin.

Bagdasarian a creat doi parteneri pentru rautaciosul Alvin: Simon, cel intelectual si practic; Theodore, cel moale si maleabil. Impreuna, ei erau ALVIN SI VEVERITELE, capatandu-si numele de la cei trei directori executivi de la Liberty: Al Bennett, Si Waronker si Theodore Keep. In acea perioada Bagdasarian si-a luat numele de scena de David Seville.

Desi la inceput a fost dificil ca "The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late)" sa fie difuzat la radio, Liberty a gasit un mic post in Minneapolis dornic sa-l difuzeze inainte de inceputul oficial al sezonului Craciunului. A fost de ajuns pentru ca dupa aceea a devenit hitul cu cele mai mari vanzari, peste patru milioane in sapte saptamani (recordul a mai fost batut de The Beatles, cu hitul "I Want to Hold Your Hand" din 1964) si se inscria in cursa pentru trei premii Grammy Awards.

Veveritele si-au facut debutul in televiziunea de cablu, ca papusi care interpretau alaturi de "Dave Seville" (Bagdasarian) - la "The Ed Sullivan Show." Din nou, au avut un succes imediat. Oamenii erau gata pentru mai mult legat de Veverite si s-a realizat si o imagine care era foarte diferita de ceea ce am ajuns noi sa asociem cu Veveritele. La inceput, Veveritele aratau bine, ca niste veverite... nu chiar foto realistic, dar imaginea lor se inspira mult nu de la animal, ci de la substitutul lui de plus. Au aparut tot felul de jucarii si suveniruri si, desigur, inregistrari.

Succesul Veveritelor era urias. Oamenii nu se mai saturau de ei. Dupa ce in 1960 a lansat un single "Alvin for President," Bagdasarian a primit o scrisoare de la senatorul John F. Kennedy. Popularitatea lor parea ca nu mai are limite. In trei ani, Veveritele au vandut 16 milioane de discuri, au castigat cateva premii Grammy, au avut numeroase nominalizari si erau pe creasta unui val fara precedent. Era timpul sa fie aduse la un nivel mai dinamic - lumea televiziunii.

The Alvin Show a debutat in televiziune in toamna anului 1661 si odata cu acest spectacol Alvin, Simon Theodore au capatat alt voce si alta infatisare , de vreme ce personajul lui Bagdasarian Dave Seville, se nascuse in lumea animatiei.

Description in English :

Alvin and the Chipmunks is an American animated music group created by Ross Bagdasarian, Sr. for a novelty record in 1958. The group consists of three singing animated anthropomorphic chipmunks: Alvin, the mischievous troublemaker, who quickly became the star of the group; Simon, the tall, bespectacled intellectual; and Theodore, the chubby, impressionable one. The trio is managed by their human adoptive father, David (Dave) Seville. In reality, "David Seville" was Bagdasarian's stage name, and the Chipmunks themselves are named after the executives of their original record label. The characters became a success, and the singing Chipmunks and their manager were given life in several animated cartoon productions, using redrawn, anthropomorphic chipmunks, and eventually films.
The voices of the group were all performed by Bagdasarian, who sped up the playback to create high-pitched voices. This oft-used process was not entirely new to Bagdasarian, who had also used it for two previous novelty songs, including "Witch Doctor", but it was so unusual and well-executed it earned the record two Grammy Awards for engineering. Bagdasarian, performing as the Chipmunks, released a long line of albums and singles, with "The Chipmunk Song" becoming a number-one single in the United States. After the death of Bagdasarian in 1972, the characters' voices were performed by his son Ross Bagdasarian, Jr. and the latter's wife Janice Karman in the subsequent incarnations of the 1980s and 1990s.
In the 2007 CGI/live-action movie adaptation and its 2009 sequel, they were voiced in dialogue by Justin Long, Matthew Gray Gubler and Jesse McCartney. Bagdasarian, Jr. and Karman continue to perform the singing voices for Alvin, Theodore and the Chipettes, but Steve Vining does Simon's singing voice. The project has earned five Grammy awards, an American Music Award, a Golden Reel Award, and three Kids' Choice Awards, and has been nominated for three Emmy awards.
A third movie installment, Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked, was released in theaters on December 16, 2011.
A CGI-animated TV series revival, titled ALVINNN!!! and the Chipmunks, is currently in production. Scheduled to run for 52 11-minute episodes, it will premiere on a yet-to-be-announced cable channel in early 2015. After a 25-year hiatus, the premiere of this series will mark its first television debut since their last TV appearance ended in 1990.
Fox 2000 Pictures and Regency Enterprises announced a fourth installment, titled Alvin and the Chipmunks 4, scheduled to be released on December 11, 2015.